12 Nisan 2008 Cumartesi

Balkabaklı Puding Tatlısı

BALKABAKLI PUDİNG

Malzemeler:
1lt. süt
1 su bardağı toz şeker
1 pk. vanilya
2 yemek (çorba) kaşığı tepeleme un
2 yemek kaşığı tepeleme nişasta

Üzeri için;

1 kg. balkabağı
2 su bardağı toz şeker
1 tatlı kaşığı tarçın
2 yemek kaşığı nişasta
Yarım çay bardağı su

Yapılışı:
Sütü, şekeri, unu, nişastayı ve vanilyayı bir çırpma teliyle karıştırarak, orta ateşte puding pişiriniz. Kaynamaya başladıktan sonra 3 dakika daha kaynatıp, ocaktan alınız geniş bir cam fırın kabına dökünüz ve soğumaya bırakınız.

Diğer yanda küçük doğradığınız kabakları toz şekeri, suyu ilave edip kapağı kapalı olarak orta ateşte kabaklar yumuşayıncaya kadar pişiriniz.

Pişen kabakları bir çatalla veya karıştırıcı ile püre haline getirip, tekrar pişirmeye devam ediniz.
Nişastayı yarım çay bardağı su ile karıştırıp kıvamını akıcı bir hale getiriniz.

Kaynamakta olan kabak püresine nişastayı karıştırarak ilave ediniz ve 3 dakika daha pişirip ocaktan alınız. Soğumuş olan pudingin üzerine kabak püresini dökerek kaşıkla düzeltiniz. Üzerini tarçınla süsleyebilirsiniz. Dilerseniz Hindistan ceviziyle de süsleyip servis yapabilirsiniz. Çok hafif bir tatlı oluyor.

Afiyet olsun.

Hiç yorum yok: