9 Nisan 2008 Çarşamba

Ballı Kek Tatlısı

İçindekiler;

1 fincan yağ
1 fincan zeytinyağı
1 kilo un
2 çay kaşığı kabartma tozu
1 fincan şeker
1 çay kaşığı tarçın
1/2 çay kaşığı karanfil
2 portakalın rendelenmiş kabuğu
1 çay kaşığı baking soda
1 fincan süzülmüş yoğurt
1 fincan ceviz doğranmış


Şurup Yapımı;

2 su bardağı şeker
3 su bardağı su
3 su bardağı bal
1 limonun suyu


Ceviz, tarçın üzerine serpmek için
Bir derin kasenin içerisine un ve yağı koy iyice çırp zeytinyağını ilave edin.Ardından şeker, tarçın, karanfil, rendelenmiş portakal kabuğu, soda ve yoğurdu ilave edin.Hamur haline getir iyice yoğur ardından cevizleri ilave et hamuru porsiyonlara böl ve sigara şeklinde her bir hamuru aç ve önceden yağlamış oldugun tepsinin içerisine mesafeli olacak şekilde dizin.Fırında ta ki kahverengine dönüşene kadar pişir soguduktan sonra şurubu hazırla. Şurup Hazırlama: Bir küçük tencereye şeker ve su koy 10 dakika kadar kaynat içerisine bal ekleyin.Pişirmiş oldugun küçük kekleri kaynayan şurubun içerisine aldığı kadar koy ve 1dk kadar pişir kekleri hemen içerisinden çıkar ve fırın tepsisine diz bütün kekleri aynı şekilde pişir ardından şurubun içerisine 1-2 fincan su ekle ve tekrardan kaynat kaynayan şurubun içerisine pişirdiğin kekleri tekrardan şurubun içerisine pişirilmek üzere koy her bir keresinde 3-4 kek koyarak 1dk kadar daha pişir şurubun içerisinden çıkar üzerine dövülmüş cevizleri, tarçını serp ve servis edin.
Afiyet Olsun

Hiç yorum yok: