17 Nisan 2008 Perşembe

Şekerpare Tatlısı Tarifi

• 2 yumurta
• 3 fincan pudra şekeri
• 4 fincan tereyağı
• 1 çay kaşığı karbonat
• 4 su bardağı şeker
• 3 su bardağı su
• 1 paket vanilya
• Aldığı kadar un
• Limon

1- Yumurta ile pudra şekerini karıştırınız.25 derecedeki tereyağını vanilyayı, karbonatı, aldığı kadar unla yoğurunuz.
2- Kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde ediniz.Cevizden büyük parçalar koparıp yuvarlayıp yağlanmış tepsiye diziniz.Kızgın fırına verin.
3- Fırından çıkınca ılık şerbeti şekerparelerin üzerine dökünüz.
Not: Karbonat ise limon suyula karıştırılacaktır.

1 yorum:

sohbetci dedi ki...

Canım çekmedi değil yani :)
sohbetci.net